Stöldsäkrare Hemglassbilar

För att öka tryggheten för personalen har Hemglass i förebyggande syfte nu köpt in ett nytt säkerhetssystem för företagets fordon. Det avancerade lås- och larmsystemet, AutoLock RFID har installerats av säkerhetsföretaget Eurosafe och styrs via en elektronisk nyckel.

Säkerheten för alla Hemglass franchisetagare är a och o. Därför bjuds nu alla säljare och kunder en ökad trygghet genom att fordonets dörrar låses och larmas automatiskt när föraren går av bilen för att sälja glass.

Med hjälp av en elektronisk nyckel, så kallad ”RFID-Tag” kan föraren både larma av och öppna fordonet. Säkerhetssystemet levereras av säkerhetsföretaget Eurosafe, som i nära samarbete med Hemglass anpassat systemet så att det fungerar optimalt i Hemglassbilarna. Alla nya system behöver testas och därför utvärderar Hemglass nu systemet i ett antal utvalda fordon.

Personligen är jag mycket glad att vi har hittat ett riktigt bra säkerhetssystem och responsen från både kunder och personal, så här långt, är väldigt positiv. Förarna känner en ökad trygghet då de vet att säkerhetssystemet är automatiserat. Därför ser vi fram emot att utvärderingen går fort och att alla bilar inom en snar framtid är utrustade med det nya larmsystemet, säger Henrik Wessén, Nordic Fleet Manager på Hemglass

Säkerhetssystemet AutoLock RFID vann nyligen det prestigefyllda priset ”Årets Säkerhetslösning 2013” vid Security Awards 2013 på Café Opera.

Läs mer om AutoLock RFID här.