Eurosafe åter vinnare på Security Awards 2014!

På säkerhetsmässan Skydd2014 korades idag vinnaren i Security Awards kategori ”Årets säkerhetsrookie”. Årets vinnare är ”MärkDNA projektet” som drivs av Ulf Malmqvist, Polisen i Stockholms län. Projektet har som syfte att utvärdera MärkDNA som brottsförebyggande metod under 12 månader i tre geografiska områden i Stockholms län. Eurosafe har med SmartWater märkDNA lyckats reducera inbrotten i området Stocksund (Danderyd, Stockholm) med 86% enligt Polisens statistik.

– Vi är väldigt stolta att få vara en del av detta framgångsrika projekt tillsammans med Polisen och dom boende i dom tre olika projektområdena. Vi är även väldigt stolta att vi även i år får ta emot ett prestigefullt pris på Security Awards. Förra året vann Eurosafe kategorin ”Årets Säkerhetslösning” med innovativa produkten AutoLock RFID, säger Björn Mannering, VD Eurosafe Security Solutions AB.

Det väl beprövade och framgångsrika konceptet presenterades vid ett besök hos SmartWater i England då Eurosafe bjöd in RPS, Polisen Stockholm samt SKL. Polisen såg stor potential med konceptet vilket idag har resulterat i ”MärkDNA Projektet” som nu är vinnare av ”Årets Säkerhetsrookie” på Security Awards 2014.

Security Awards 2014 – Juryns motivering:

Årets Säkerhetsrookie

Märk-DNA-projektet
Juryns motivering: Framgång bygger på innovation, mod och samverkan. Framgång bygger också på strategi och synlighet. Årets säkerhetsrookie har kombinerat allt detta utifrån det identifierade behovet och väl avvägda åtgärder. Viljan att nå ett gemensamt mål trots olika bakgrund och olika förutsättningar och ambitionen att bidra med något nytt, har på kort tid resulterat i framgångar som på sikt kan komma många andra till del.

http://www.securityawards.se/