Trygg-Hansa tecknar samarbetsavtal gällande SmartWater MärkDNA

Trygg-Hansa har tecknat ett samarbetsavtal med Eurosafe Security Solutions AB, distributör av stöldskyddsmärkningen SmartWater MärkDNA. SmartWater MärkDNA är en osynlig kriminalteknisk vätska, även kallad DNA-märkning. Varje SmartWater-behållare har sin unika kod vilket innebär att objekt som stöldskyddsmärkts kan spåras till dess unika ägare samt även koppla kriminella till brott. SmartWater har en kraftigt brottsförebyggande effekt då kriminella blir spårbara tillbaka till brottet.

– Vi är mycket stolta över samarbetsavtalet med Trygg-Hansa vilket gör att fler får tillgång till SmartWaters brottsförebyggande metod. Vi ser stora synergier i vårt samarbete då Trygg-Hansa även har en tydlig närvaro inom Bygg, Entreprenad och Maskin, områden där SmartWater är marknadsledande samt även har samarbeten med samtliga ledande branschorganisationer

Genom samarbetet erbjuds Trygg-Hansas privat- och företagskunder SmartWater till ett förmånligt pris. Kunderna kan ta del av erbjudandet på Trygg-Hansas hemsida under Kundförmåner.

– Vi jobbar aktivt med att göra människor uppmärksamma på vad man själv kan göra för att undvika bilstölder, till exempel genom spårsändare och genom säker förvaring av bilnycklar. Vi ser MärkDNA som ytterligare en viktig komponent för att förebygga stölder och om olyckan väl är framme göra det enklare för kunden att få tillbaka sin egendom, säger Stefan Brala, specialist på motorförsäkring, Trygg-Hansa.

Genom att SmartWater ger en hållbarhetsgaranti enligt normen PAS820:2012 på 5 år i utomhusmiljö på sin stöldskyddsmärkning är produkten lämplig till att märka både värdesaker i hemmet samt fordon och maskiner som utsätts för en extrem miljö. Utöver sina robusta egenskaper innehåller även SmartWaters vätska två identifieringssätt, både MärkDNA samt även mikropunkter för snabb identifiering på plats. Läs mer om SmartWater på www.smartwater.com/sweden

För mer information:

Eurosafe Security Solutions AB
Björn Mannering, VD, bm@eurosafe.se

Trygg-Hansa
Stefan Brala, Specialist på motorförsäkring